Thursday, 24 June 2010

De messen worden geslepen op Gran Canaria

Pas op beste vakantiegangers, de verkopers van vakantie-clubs en timeshare-locaties zijn hun messen aan het slijpen om u tijdens uw vakantie op slinkse wijze geld afhandig te maken.


De Nederlandse en Duitse verkoop- c.q. 'oplichtings'-fronten worden op oorlogsterkte gebracht, zodanig, dat u op nagenoeg geen enkele manier kunt ontsnappen aan deze ‘kakkerlakken’ op Gran Canaria. Dit ‘ellendige volk’ is gelijk aan de bekende cucaracha (kakkerlak) die bijna tegen elk bestrijdingsmiddel is opgewassen en nagenoeg niet uit te roeien.
Het enige middel wat uitstekend werkt is media-aandacht en uw vastberadenheid, om GEEN contact aan te gaan met dit ‘ongedierte’ op straat wat u door middel van een kraslot (deze truc is al zo oud als de weg naar Kralingen!) een hoofdprijs belooft.

Media-aandacht zullen ze genoeg krijgen op het moment, dat de juiste media dit nare verschijnsel oppakken en er nog meer aandacht aan gaan besteden.

Hoe meer mensen weten, dat dit ‘ongedierte’ bestaat, hoe beter dit is.

Heeft u zich toch tegen uw wil in later verleiden en een contract getekend, laat dan zo snel mogelijk uw bank het aanbetaalde bedrag storneren en ga naar een advocaat.

Per slot van rekening zijn lokale bedrijven op Gran Canaria de dupe van de kwalijke praktijken van dit ‘ongedierte’, omdat slachtoffers, die men een contract in hun maag heeft gesplitst, NOOIT meer zullen terugkeren naar dit eiland en daarom hun geld hier niet meer zullen uitgeven.

De bazen -de ‘opper-cucas’ - vullen hun zakken en zullen te zijner tijd met de noorderzon vertrokken zijn en op het moment, dat de rechtbank een uitspraak doet ten gunste van het slachtoffer, bestaat het bedrijf al lang niet meer.

Deze praktijken zijn in de rest van Europa ondenkbaar. Echter door het traag werkende justitiƫle apparaat in Spanje, dacht men hier een maas in de wet gevonden te hebben, om vakantiegangers op slinkse wijze hun zuur verdiende geld afhandig te maken, maar dit is met recente EU- regelgeving niet langer mogelijk en men blijft, ook na verkoop van het bedrijf, aansprakelijk.

Maar, hoe dan ook, vermijdt enig contact op met loslopende jongeren die u op straat ‘gratis’ iets aanbieden.

Het enige wat op Gran Canaria gratis is, zijn de zon en de vriendelijkheid van de lokale bevolking.

1 comment:

  1. Also stay away from "Viajes Amadores" in Puerto Rico, Gran Canaria. Belgian Seller is "Randy Das", not to be trusted! We know ... unfortunately.

    ReplyDelete

Share your experience with others.